Çözümler
Fiber Optik Sonlandırma

Geçici bir bağlantı oluşturmak için iki elyafı çiftleştirebilen ve / veya elyafı bir ağ dişli parçasına veya iki elyaf arasında kalıcı bir bağlantı oluşturan eklerle bağlayan konektörlerle.


Bu sonlandırmalar doğru stilde olmalı, az ışık kaybına neden olacak şekilde kurulmalı ve kullanım sırasında kir veya hasara karşı korunmalıdır. Hiçbir fiber optik alanına sonlandırmadan daha fazla önem verilmemiştir. Üreticiler 80’den fazla konektör stili ve bunları takmak için yaklaşık bir düzine yol bulmuşlardır. İki tür ekleme vardır ve eki uygulamanın birçok yolu vardır. Neyse ki benim ve sizin için, çoğu uygulamada sadece birkaç tür kullanılır. Tekli mod ve çok modlu konektörler için farklı konektörler ve birleştirme sonlandırma prosedürleri kullanılır, bu nedenle konektörleri veya ekleri belirtmeden önce fiberin ne olacağını bildiğinizden emin olun!

Fiber Optik Kablo Nasıl Sonlandırılır ?


Geçici bir bağlantı oluşturmak için iki elyafı çiftleştirebilen ve / veya elyafı bir ağ dişli parçasına veya iki elyaf arasında kalıcı bir bağlantı oluşturan eklerle bağlayan konektörlerle. Bu sonlandırmalar doğru stilde olmalı, az ışık kaybına neden olacak şekilde kurulmalı ve kullanım sırasında kir veya hasara karşı korunmalıdır. Hiçbir fiber optik alanına sonlandırmadan daha fazla önem verilmemiştir. Üreticiler 80’den fazla konektör stili ve bunları takmak için yaklaşık bir düzine yol bulmuşlardır. İki tür ekleme vardır ve eki uygulamanın birçok yolu vardır. Neyse ki benim ve sizin için, çoğu uygulamada sadece birkaç tür kullanılır. Tekli mod ve çok modlu konektörler için farklı konektörler ve birleştirme sonlandırma prosedürleri kullanılır, bu nedenle konektörleri veya ekleri belirtmeden önce fiberin ne olacağını bildiğinizden emin olun!


Konnektör ve Ekleme Kaybı Mekanizmaları

Bağlayıcı ve ek yeri kaybına bir dizi faktör neden olur. İki fiber çekirdeği özdeş ve mükemmel bir şekilde hizalandığında, konektörler veya ek yerleri düzgün şekilde bittiğinde ve kir olmadığında kayıp en aza indirilir. Sadece alıcı fiberin çekirdeğine bağlı olan ışık yayılır, böylece ışığın geri kalanı konektör veya ekleme kaybı olur. Uç boşlukları yerleştirme kaybı ve geri dönüş kaybı olmak üzere iki soruna neden olur. Konektörden çıkan ışık konisi, alıcı fiberin çekirdeği üzerine dökülecek ve kaybolacaktır. Ek olarak, fiberler arasındaki hava boşluğu, ışık cam elyaftan boşluktaki havaya doğru değişen n kırılma endeksiyle karşılaştığında bir yansımaya neden olur. Bu yansıma (fresnel yansıması olarak adlandırılır), tipik düz cilalı konektörlerde yaklaşık% 5’tir ve hava boşluğu olan hiçbir konektörün 0,3 dB’den daha az kaybı olmadığı anlamına gelir.

Bu yansıma, lazer tabanlı sistemlerde bir sorun olabilecek geri yansıma veya optik geri dönüş kaybı olarak da adlandırılır. Konektörler, geri yansımayı en aza indirmek için fiber uçların fiziksel temasını sağlamak için bir dizi parlatma tekniği kullanır. Mekanik ek yerlerinde, dikey olmayan yarıklar kullanarak geri yansımayı azaltmak mümkündür, bu da lif yansımalarında geri yansımaların emilmesine neden olur. İki kayıp kaynağı yönlüdür; sayısal açıklık (NA) ve çekirdek çapı. Bu ikisi arasındaki farklar, ışık yayılma yönüne bağlı olarak farklı kayıplara sahip bağlantılar yaratacaktır. Daha büyük NA’ya sahip bir fiberden gelen ışık, açısallık ve uç boşluğa karşı daha duyarlı olacaktır, bu nedenle daha büyük NA’ya sahip bir fiberden daha küçük NA’dan birine iletim, tersine göre daha yüksek kayıp olacaktır. Benzer şekilde, daha büyük bir elyaftan gelen ışık, daha küçük çaplı bir elyafla birleştiğinde yüksek kayıplara sahip olurken, küçük çaplı bir elyafı, uç boşluk veya yanal kaymaya çok daha az duyarlı olduğu için, minimum çaplı büyük çaplı bir elyafla birleştirebilir.

Fiber Optik Sonlandırma Nedir ?

Fiber optik ağ kurarken uygun fiber optik sonlandırma çok önemlidir. Bu işlev doğru şekilde gerçekleştirilmezse ağ güvenilir olmayacaktır. Bu nedenle, bugün bu alana çok dikkat ediliyor ve fiber optik sonlandırmayı her zamankinden daha kolay ve daha doğru hale getirmek için pazarda giderek daha fazla ürün ortaya çıkıyor.  Fiber optik sonlandırmanın amacı, fiber çapraz bağlantı ve ışık dalgası sinyal dağılımını sağlamaktır. Uygun fiber optik sonlandırma, fiberleri kullanım sırasında kir veya hasardan koruyacak ve aşırı ışık kaybını önleyecek, böylece bir ağın daha sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlayacaktır.

Fiber Optik Sonlandırma Hazırlığı

Fiber optik sonlandırma hazırlığı, ihtiyacınız olan malzemelerin toplanmasını, dış ceketin soyulmasını, Kevlar’ın kesilmesini ve tamponun veya kaplamanın soyulmasını içerir. Sarf malzemeleri için güvenlik gözlükleri, fiber imha kutusu, konektörler, fiber optik kablo, epoksi ve şırıngalar (veya Anaerobik yapıştırıcı) ve parlatma filmine ihtiyacınız olacaktır. Fiber optik sonlandırmada kullanılan araçlar arasında fiber sıyırıcı, çizici, Aramid iplik makası, ayarlanabilir kablo kılıfı sıyırıcı, parlatma diski, parlatma cam plakası ve özellikle tek mod sonlandırma için PC konektörlerini parlatmak için bir lastik ped bulunur. Ayrıca konektörü görüntülemek için bir güç ölçer, FOtracer, referans test kabloları, bir LED ışık kaynağı ve mikroskop gibi test ekipmanlarına ihtiyacınız olacaktır.

Fiber Optik Sonlandırmada İki Yöntem

Bir tür fiber optik sonlandırma, geçici bir bağlantı oluşturmak için iki lifi birleştiren konektörlerin kullanılmasıdır. Ekleme diğer tiptir ve bu iki çıplak fiberin doğrudan herhangi bir konektör olmadan bağlanmasını içerir. Ekleme kalıcı bir sonlandırma yöntemidir.

Fiber Optik Ekleme Yöntemleri

Mekanik ve füzyon günümüzde kullanılan iki farklı fiber optik birleştirme yöntemidir. Mekanik birleştirme, ışığın bir fiberden diğerine geçmesi için iki fiber ucunu ortak bir merkez çizgisine hizalar. Ek yeri kalıcı olarak sabitlemek için yapışkan bir kapak veya geçmeli tip bir kapak kullanılır. Fiber optik kablo mekanik ekleri, tek modlu veya çok modlu fiberler için kullanılabilir. Kalıcı kurulumlar veya hızlı onarımlar için kullanışlıdırlar çünkü küçük ve kullanımı çok kolaydır. Füzyon birleştirme işleminde iki adım vardır. Bunlar, iki elyafın hassas bir şekilde hizalanmasını ve elyafların eritilmesi ve birbirine kaynaklanması için küçük bir elektrik arkının üretilmesini içerir. Fiber optik kablo füzyon birleştirme işleminin düşük kayıplı bir bağlantısı vardır, ancak yüksek hassasiyetli birleştirme birimi hacimli ve pahalıdır.

Tampon Boru Koruması

Bir kablo bir fiber kapağa girdiğinde, fiber kablonun etrafındaki kılıf çıkarılır ve tek tek fiberler açığa çıkar. Lifleri birleştirme veya sonlandırma için hazırlamak için bu işleme ihtiyaç vardır. Fiber kabloların kırılmasını önlemek için esnek tampon tüpleri bunlara yerleştirilir. Bu, ezilmeye veya diğer darbe kuvvetlerine karşı daha fazla direnç sağlar. Gerilme mukavemeti o kadar iyi değildir, çünkü lif yüzdürmek için serbest değildir, ancak kablo daha hafif ve daha esnek olacaktır.

Fiber Optik Sonlandırmadaki Talimatları Daima Uyun

Fiber optik sonlandırma işlemi, artan sayıda montajcı ve kolayca ulaşılabilen sonlandırma ürünleriyle günümüzde çok daha kolay hale gelmiştir. Ancak profesyonel bir kurulumcu olsanız bile, her zaman fiber optik sonlandırma talimatlarını yakından izleyin. Konektörler farklı yapılandırıldığından, kullandığınız konektör için tam talimatlara sahip olduğunuzdan emin olun.

Detaylı bilgi için iletişime geçin.

Telefon Santrali

IP Telefon Santrali ve IP Telefon Sistemleri Günümüzde iletişim teknolojileri hızla gelişiyor.

Bununla birlikte farklı altyapılara ihtiyaç duyuluyor.

Aynı ağ üzerindeki telefonların birbirleriyle sabit telefon şebekesine çıkmadan haberleşmelerini sağlar. Yani santral sayesinde yerel bir telefon ağı kurularak telefonlar arasında ücretsiz görüşme yapılabilirken sabit telefon şebekesi üzerinden de yerel telefon ağı dışındaki telefonlarla iletişim kurulabiliyor. Telefon santralleri günümüzde firmalar tarafından şirket içi haberleşmeyi gerçekleştirmek için tercih ediliyor.

Kullanıcılar kendilerine verilen kısa kodları (abone numaralarını) tuşlayarak birbirleriyle veya telefon numarasını tuşlayarak dış hatlarla kolayca konuşabiliyor.

Bariyer Sistemleri

Bu bariyerler, otopark giriş ve çıkışlarında kullanıcıların ödemelerini yaparak hızlı ve güvenli bir şekilde geçiş yapmalarını sağlar.Ücretli otopark bariyer sistemlerimiz, otopark işletmecilerinin ödeme ve geçiş işlemlerini etkili bir şekilde yönetmeleri için tasarlanmıştır. Bu bariyerler, otopark giriş ve çıkışlarında kullanıcıların ödemelerini yaparak hızlı ve güvenli bir şekilde geçiş yapmalarını sağlar.

Network Sistemleri

Mevcut ağların analizleri, performans izlenmesi ve raporlama işlemleri (Switch ve Router) üreticilerinin ürünlerinin temin ve devreye alınması işlemleri,

Altyapı için gerekli Cat.5, Cat.6, ve diğer kablolama pasif malzemelerin temini, yapılandırılması işlemleri

uzman teknik ekibimiz tarafından sağlanıp en kaliteli hizmete ulaştırılmaktasınız

Yangın Algılama Sistemleri

Yangın algılama sistemleri, yürürlükteki yangından korunma yönetmeliklerine ve ilgili standartlara uygun olarak tasarlanmaktadır.

Binalarda farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek çok çeşitli uygulamalar yapılabilmektedir. Günümüzdeki teknolojik yapılaşmada yüksek binalar, fabrikalar, iş merkezleri, hastaneler ve insanların yoğun olarak bulunduğu binalarda yangın algılama sistemleri ile diğer güvenlik ve kontrol sistemleri arasında entegrasyon ihtiyacı ve seviyesi her geçen gün artmaktadır.

Geçiş Kontrol Sistemleri

Geçiş kontrol sistemi; Turnike sistemleri, kartlı geçiş sistemi, parmak izi okuyucu terminalleri, yüz okuma cihazları, plaka tanıma sistemleri, kollu bariyer ve otopark sistemleri gibi çeşitli ürün dallarından oluşmaktadır.Nobel Sistem bünyesinde çalışan uzman yazılım mühendislerinden oluşan ilgili departmanı ile Personel Devam Kontrol Sistemi, Geçiş Kontrol Sistemleri, Web PDKS, Öğrenci Takip Otomasyonu, Yemekhane Geçiş Kontrol Yazılımları , WC Takip Programı vb. sistemlerini kendimiz yapıyoruz.

Güvenlik Kamera Sistemleri

IP Kamera ve Kamera Sistemleri Projeleri Ip kamera sistemlerinin en önemli özelliği ve talep gören özelliklerinde biride istediğiniz her alandan ofis ya da evlerinizi kısaca kamera taktırdığınız her yeri canlı olarak inceleyebilirsiniz. Bunun size ihtiyaç duyacağınız tek konu bir internet erişimi olacak. Artık her noktada internet kullanımın nerede ise şart olduğu düşünüldüğünde ise gayet kolay bir kullanım sunuyor. Cep telefonlarınızdan ya da bilgisayarlarınızdan hatta tablet bilgisayarlardan bile anında bağlanıp ortamı inceleyebilir ve neler olup bitiğini inceleyebilirsiniz. Gerek güvenlik gereksede olay aydınlatma özellikleriyle kamera sistemleri bireysel ve kurumsal bazda ihtiyaçlara cevap vermektedir. Gelişen teknoloji, birçok elektronik cihaza olduğu gibi güvenlik kameralarına da büyük artılar katmıştır.

Müşteri Temsilciminiz ile Görüşerek Teklifimizi Hemen Alın!

Fiber optik sonlandırma, güvenlik kamera sistemleri, zayıf akım sistemleri, yangın algılama sistemleri, network sistemleri ve uydu internet gibi çözümler hakkında bilgi almak için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.